Momenteel is een bezoekafspraak gemaakt met zo’n 1700 schadeclaimers mensen, waarvan zo’n 1385 door een taxateur zijn bezocht. Zo’n 375 gedupeerden hebben naar aanleiding van het bezoek van de schade-expert een taxatierapport ontvangen en daarvan zijn zo’n 200 schadegevallen volledig afgehandeld. Aannemers zijn begonnen met het repareren van de schades.

Van het merendeel van de schadeclaimers krijgt de NAM positieve opmerkingen over de verbeterde schadeafhandeling. Daarnaast zijn er ook minder positieve opmerkingen, bijvoorbeeld over de lange duur van de afhandeling, en suggesties waarmee de NAM de schaderegeling kan verbeteren. De NAM wil dat de schades heel zorgvuldig worden opgenomen en afgehandeld en dit neemt tijd in beslag. In het persoonlijke gesprek met schadeclaimers vraagt de NAM hiervoor begrip en geduld.

Over onderwerpen rond de schadeafhandeling na een aardbeving hebben de NAM en de Groninger Bodem Beweging regelmatig gesprekken. Deze zijn constructief en helpen om de schadeafhandeling voor inwoners verder te verbeteren.

Schadeclaimers die hun schade hebben gemeld voor 1 oktober 2012 kunnen ervan uitgaan dat er uiterlijk eerste helft december een taxateur op bezoek zal zijn geweest. Aan mensen die een schade na 1 oktober 2012 hebben gemeld vraagt de NAM geduld te hebben, omdat het begin 2013 kan worden voordat een taxateur de schade komt opnemen.

Meer informatie en de laatste stand van zaken staat op de speciale pagina over de schadeafhandeling.