Het Boôveld is aangelegd op het terrein van de Boô en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen NAM, Dorpsbelangen Schoonebeek, gemeente Emmen, Welzijngroep Sedna en het dorpsteam Schoonebeek. Rond 10.00 uur verrichten de heer Barend Botter, adjunct directeur van NAM, wethouder Mariet Thalens en Albert Doezeman, voorzitter van Dorpsbelangen Schoonebeek samen met een aantal kinderen de openingshandeling. Omwonenden, kinderen, coaches, leerkrachten en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de festiviteiten bij te wonen.

Programma

De festiviteiten starten om 09.15  bij ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek met een feestelijke optocht naar het MFS. Muziekkorps ‘De Bazuin’ vormt het begin van de optocht, gevolgd door de kinderen. Voor kinderen die slecht ter been zijn, sluit er een huifkar bij de stoet aan. Voorafgaand aan de optocht kunnen de aanwezige kinderen een kaartje voor de ballonwedstrijd invullen. Deze ballonnen worden als afsluiting van de openingshandeling opgelaten. Na afloop van alle officiële handelingen kunnen de kinderen meedoen aan sportieve activiteiten op het MFS.

Samenwerking

Nu de NAM in Schoonebeek is teruggekeerd, wil zij graag iets voor het dorp betekenen. Samen met Gemeente Emmen en Dorpsbelang Schoonebeek is gekeken naar de mogelijkheden. Een wens van de inwoners van Schoonebeek was om een multifunctioneel sportveld te realiseren.

NAM heeft naar aanleiding van die wens samen met vertegenwoordigers uit groep zeven en acht van de basisscholen uit Schoonebeek, omwonenden, Goeroe en sportverenigingen ideeën voor de inrichting van het MFS aangeleverd en besproken met de gemeente. Vervolgens heeft iedereen uit Schoonebeek er tijdens een openbare inloopbijeenkomst zijn of haar mening over kunnen geven.

Play for all

Het MFS bestaat uit drie delen: een veld waar kinderen diverse balspelen kunnen doen, een hindernisparcours en - uniek voor Nederland - een speciaal speeltoestel voor minder-validen in de vorm van een boorinstallatie. De boortoren heeft een industrieel uiterlijk en industriële kleuren, jaknikkers aan de kleine glijbaan, een grote kruipbuis en buisglijbaan die lijken op olieleidingen met oliedruppels erop.

Hierdoor lijkt het voor de kinderen dat zij in een boortoren zijn. Dit toestel is geschikt voor ieder kind, dus ook voor kinderen in een rolstoel. De speelplek heeft nog meerdere “play for all” toestellen, zoals een wip waarin je kunt liggen, een speciale schommel en diverse andere schommelzitjes.Het Boôveld is één van de weinige openbare speelplekken dat geschikt is voor mindervalide kinderen. De opzet is om alle kinderen met elkaar te kunnen laten spelen,  met of zonder beperking.