Wethouder Mariet Thalens van gemeente Emmen, NAM’s adjunct directeur Barend Botter en Thomas Stuiver verrichten onder andere de officiële opening. Thomas is de bedenker van de naam het Boôveld, de naam die het MFS heeft gekregen. NAM schenkt het MFS aan de inwoners van Schoonebeek en omgeving omdat ze graag iets terug wil doen voor en in de gebieden waar ze werkzaam is. Na afloop van de officiële opening kan op het splinternieuwe Boôveld naar hartelust gespeeld worden.

Het Boôveld is tot stand gekomen in overleg met de Erkende Overleg Partner Schoonebeek en Gemeente Emmen.  U vindt het MFS aan de Burgemeester Osselaan in Schoonebeek, achter het voormalige De Boô-trainingscentrum van de NAM.

Play for all: Iedereen bruist van energie

Het Boôveld is één van de weinige openbare speelplekken in Nederland dat geschikt is voor mindervalide kinderen. De opzet is om alle kinderen met elkaar te kunnen laten spelen,  met of zonder beperking, het play for all concept.  Het Boôveld bestaat uit drie delen: een veld waar kinderen diverse balspelen kunnen uitoefenen, een hindernisparcours en een speciaal speeltoestel voor minder-validen in de vorm van een boorinstallatie.

De boorinstallatie staat centraal op het Boôveld  en door zijn industriële look, kleurstelling, jaknikkers  en buisglijbaan die op olieleidingen met oliedruppels lijkt wanen de kinderen zich in een boortoren. Het sportveld heeft meerdere play for all  toestellen, zoals een wip waarin je kunt liggen, een speciale schommel en diverse andere schommelzitjes.  De speeltoestellen zijn gemaakt door VelopA-Omniplay uit Leiderdorp.

  • Boôveld poster