De meeste schademeldingen komen uit een gebied van vijf kilometer rond het epicentrum tussen Loppersum en Middelstum.  Inmiddels is er gebeld met ruim 300 schademelders. In de week van 17 september start een team van taxateurs op basis van door de NAM-contactpersonen gemaakte bezoekafspraken met de taxaties. Ook hier staat zorgvuldigheid en de tijd nemen voor elke taxatie voorop.

De NAM neemt persoonlijk contact op met iedereen die een schadeformulier via de website of de post heeft ingediend en zal de afhandeling en de opties met u doorspreken om tot een voor u passende afhandeling te komen en naar u te luisteren en uw vragen te beantwoorden.  Vanwege het grote aantal schademeldingen kan het drie weken duren voordat we iedereen persoonlijk gesproken hebben. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De NAM directie zal de mate van tevredenheid over de schade oplossingen inventariseren en open en transparant zijn over de resultaten hiervan. Dit zal tijdens de komende weken verder worden uitgewerkt. Heeft u uw schade nog niet gemeld, dan roept de NAM u op dat alsnog te doen via: