Het initiatief komt voort uit gesprekken tussen de NAM, het bestuur van dorpsbelangen Koekange en het stichtingsbestuur van de Schakel. De panelen worden geleverd en geïnstalleerd door installatiebedrijf Van Dijk uit Koekange. De panelen worden donderdag 9 en vrijdag 10 augustus gemonteerd.

NAM is al jaren actief in Koekange en omgeving. De eerste boring vond plaats in 1949. Ook de komende jaren zal de NAM nog actief zijn in de regio. Dankzij toepassing van nieuwe technieken kan er meer gas uit bestaande velden gewonnen worden, in het geval van Koekange zal er zo’n 10% meer aardgas worden gewonnen dat anders in de grond zou achterblijven.

Overal waar de NAM in Nederland aanwezig is, wil ze een goede buur zijn voor de omwonenden. Door contacten met de lokale omgeving en bijvoorbeeld het steunen van lokale initiatieven die betrekking hebben op het leefbaar houden van de omgeving. NAM heeft hiervoor een actief donatie- en sponsorbeleid. De belangrijkste reden voor een toekenning van een donatie is dus ook ‘nabuurschap’. Jaarlijks doen circa 600 verenigingen en instanties een beroep op het Donatiefonds. Bij de toekenning streeft de NAM naar een zekere mate van spreiding. Daarnaast sponsort NAM in Nederland een aantal langdurige projecten en eenmalige initiatieven.