Vooraf aan een aardbeving

Een goede voorbereiding kan het verschil maken tijdens een aardbeving. U kunt maatregelen nemen om de veiligheid in en om uw huis te verbeteren.

Tijdens en na een beving

Het is belangrijk dat u weet hoe u tijdens en na een aardbeving uw veiligheid zo goed mogelijk in de gaten kunt houden.

Veiligheidsregio Groningen

NAM werkt samen met de Veiligheidsregio Groningen. We bekijken wat er gedaan kan worden om iedereen voor te bereiden op een aardbeving.

Sterkte van gebouwen

Ingenieursbureau Arup onderzocht in 2013 hoe sterk gebouwen zijn wanneer een aardbeving plaatsvindt in het Groningen-gasveld.

Bouwrichtlijnen

Er is veel kennis over het aardbevingsbestendig maken van woningen. Groningen blijkt echter uniek. Daarom zijn er specifieke bouwrichtlijnen nodig.

Meedenken over veiliger bouwen

Voor het versterken en veiliger maken van bestaande bouw is innovatie en kennisontwikkeling nodig. In de regio wordt energie en denkkracht gestoken in oplossingen voor deze problematiek.

Bevingsbestendiger nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten die rekening houden met aardbevingsbestendiger bouwen, kunnen technische en financiële ondersteuning krijgen vanuit de Nieuwbouwregeling. 

Uitgelicht

Schade door aardbevingen in Groningen

Schade, veroorzaakt door aardbevingen door gaswinning, meldt u bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen. Dit kan op vele manieren, kijk op de website van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen wat voor u de handigste wijze is.

Bodemdaling door gaswinning

Gaswinning uit het Groningen-gasveld veroorzaakt bodemdaling. Bodemdaling kan onder andere het waterpeil beïnvloeden en aardbevingen veroorzaken.