Techniek en innovatie

Heb je passie voor techniek? Ben je geïnteresseerd om mee te werken in een dynamische hightech-werkomgeving? Bij NAM werken we aan een toekomst met duurzame energie op basis van innovatieve oplossingen. Denk aan het vraagstuk van de toenemende en veranderende energiebehoefte. Of aan de inzet van aardgas, naast duurzame energiebronnen in de energiemix, als minst vervuilende fossiele brandstof. Onze collega's zijn betrokken mensen die zich sterk maken voor een schone wereld vol energie.

Internationale cultuur

Zowel ervaren professionals als starters krijgen bij NAM volop kansen. Wij bieden een uitdagende werkomgeving in de olie- en gasindustrie. Niet alleen op ons hoofdkantoor in Assen, maar ook op de locaties in West- of Noord-Nederland, of op onze platforms in de Noordzee. Bij NAM werken zo'n 1550 collega’s samen: 87% mannen en 13% vrouwen. Zij worden ondersteund door een netwerk van duizenden collega’s van toeleveringsbedrijven en contractpartners uit binnen- en buitenland. In ons bedrijf heerst een open en internationale cultuur. Tientallen nationaliteiten zijn bij ons vertegenwoordigd. Engels is dan ook, naast Nederlands, een belangrijke voertaal.

Duurzame inzetbaarheid

Jarenlang was NAM een onderneming waar medewerkers hun carrière van begin tot eind konden uitstippelen. Maar die situatie is veranderd. De roep om duurzame energiebronnen klinkt steeds luider, het gebruik van aardgas is niet langer vanzelfsprekend.

De garantie op een ‘levenslange loopbaan’ bij NAM is met die veranderingen verdwenen. Wel bieden we medewerkers de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen. Zodat elke medewerker blijvend inzetbaar is. Zo blijf je een ‘interessante kandidaat’ op de arbeidsmarkt.

Lees ter inspiratie de verhalen van oud-collega’s die er inmiddels bewust voor kozen hun carrière buiten NAM te voort te zetten: 

Jakob – tot januari 2017 Manager Health, Safety & Environment (HSE) bij NAM

Saskia – tot juli 2017 Geoloog bij NAM

Hans – tot September 2016 Regulatory Affairs Manager bij NAM

Stages voor studenten

Aan hbo-studenten in het derde en vierde jaar biedt NAM verschillende stagemogelijkheden, vooral op technisch gebied. Stage lopen bij NAM betekent volledig betrokken zijn bij het werkproces. Of het nu gaat om meeloopstages, scriptieonderzoek of afstudeerprojecten. We stellen hoge eisen aan stagiairs. Je moet actief willen meedraaien en meedenken en initiatief en doorzettingsvermogen tonen. Verder verwachten we dat je je uitstekend kunt redden in het Engels.

Afstudeerstages bij NAM zijn in feite tijdelijke werkovereenkomsten. Als stagiair ben je onderdeel van een team. Je bent ook eindverantwoordelijk voor een bepaald project of opdracht, in aansluiting op jouw interesses en vaardigheden. Zo leer je door training on the job. Daar krijg je gewoon voor betaald. Stages duren minimaal 8 weken en maximaal 12 maanden. Zo krijg je een goede kijk op de energiebranche. Je wordt begeleid door een mentor en je leidinggevende.

Aanmelden of vragen over stageplaatsen op hbo-niveau? Stuur dan een brief met cv aan Unique inhouse vestiging NAM.

Voor stages werkt NAM nauw samen met Shell, een van onze twee aandeelhouders. Aanmelden of vragen over stageplaatsen op wo-niveau? Dat kan via de speciale wervingssite van Shell.

Afgestudeerden en professionals

Ook voor recruitment werkt NAM nauw samen met Shell. Hoger opgeleiden (academisch of hbo, met meer of minder ervaring) verwijzen we voor meer informatie naar de carrièresite van Shell.

Ben je net of bijna afgestudeerd aan een universiteit? Dan heeft Shell een aparte sollicitatieprocedure. Op de website van Shell zie je ook of wij je voor een sollicitatiegesprek kunnen uitnodigen. Dat kan een persoonlijk of een telefonisch gesprek zijn.

Contact en pers

Heeft u vragen over de activiteiten van NAM? Wij lichten vragen of onduidelijkheden aan u toe in een persoonlijk gesprek.

Pers

Neem contact met ons op voor een interview of een gesprek met een van onze woordvoerders.

Wellicht ook interessant

Veiligheid en milieu

De activiteiten van NAM hebben invloed op onze omgeving. Soms leiden ze tot overlast. NAM doet er alles aan om dit te voorkomen.

Luisteren naar onze omgeving

NAM ontziet het milieu en de sociale omgeving zo veel mogelijk. Schadelijke gevolgen proberen we te voorkomen. We luisteren naar omwonenden.

Techniek en innovatie

NAM ontwikkelt nieuwe technieken: energiezuiniger en milieuvriendelijker. Daardoor kunnen we steeds meer gas uit bestaande velden en gas uit kleinere velden winnen.