Onze website gebruiken

De NAM is ontworpen om voor alle gebruikers zo gebruiksvriendelijk als mogelijk te zijn. Lees hieronder over de eigenschappen die deze site gebruiksvriendelijker maken.

Nieuwe vensters

Links die u aanklikt, bijvoorbeeld naar rapporten, niet-NAM-websites en downloadbare bestanden zoals PDF-, Zip- en Word-bestanden, worden altijd geopend in een nieuw browservenster.

U kunt dan heen en weer schakelen tussen de bestaande website en het nieuw geopende venster.

Paginatitels

Elke pagina heeft een eigen unieke paginatitel. Deze titel geeft de inhoud van de pagina duidelijk aan. Hierdoor kunt u goed volgen waar u zich bevindt op de website en kunt onderscheid maken tussen diverse pagina's, wanneer u méér dan één venster of tabblad open heeft.

Koppen en titelregels

Koppen en titelregels zijn relevant en worden in een logische volgorde aangeboden, zodat u deze kunt gebruiken om u een overzicht van de pagina te verschaffen. Gebruikers van een schermlezer kunnen hiermee de schermlezerfuncties gebruiken om van kop naar kop te springen. Ook kunt u een lijst van alle koppen laten weergeven. Zo kunt u de kop die het meest voor u van belang is rechtstreeks benaderen.

Links

Links worden zo geschreven dat zij duidelijk, beknopt en op elke pagina uniek zijn. Dit maakt het makkelijker om de links ook visueel te scannen, wanneer u gebruik maakt van een schermlezer.

Browser sneltoetsen via het toetsenbord

Bij het ontwerp van de NAM is rekening gehouden met mensen die geen muis kunnen gebruiken. Denk hierbij aan mensen met Repetitive Strain Injury (RSI) die alleen met een ergonomisch toetsenbord over het web kunnen surfen, mensen die mobiliteitsproblemen hebben in de bovenste ledematen en software met stemcommando's gebruiken of gebruikers met visuele beperkingen die schermlezers gebruiken.

Verschillende apparaten en schermgroottes

De NAM is volledig schaalbaar ontworpen. Hierdoor is de website goed te gebruiken op desktop, laptop, tablet of telefoon. De inhoud van de website wordt gepresenteerd op een manier die het beste past bij de schermgrootte.Als het scherm te klein wordt, dan is het hoofdmenu terug te vinden onder de knop MENU met de drie horizontale streepjes rechts bovenin.

Informatie via iFrames

Een deel van de NAM is gebouwd met behulp van iFrames. Dit zijn vensters waarin de informatie wordt geladen vanaf een andere website. Dit geldt voor het onderdeel Feiten en cijfers. Deze iFrames zijn allemaal schaalbaar en werken ook op apparaten met een kleiner scherm.

Downloads

We gebruiken PDF-bestanden om de vormgeving en het gevoel van de originele documenten te behouden. Om PDF-bestanden te openen en te bekijken, moet u de laatste versie van Adobe Acrobat Reader downloaden (gratis). Het Royal National Institute for the Blind publiceert eveneens informatie over toegang tot PDF bestanden met schermlezers voor gebruikers. Voor verdere informatie over de toegankelijkheid van Adobe producten verwijzen wij naar Access Adobe.