De werkgelegenheidsprojecten zijn vaak gericht op individuele herscholing, omscholing en bijscholing. Soms in combinatie met werkervaringsplaatsen. De afgelopen jaren hebben honderden deelnemers door dit soort projecten passend werk gevonden.

Borg Ewsum in Middelstum

In de Borg Ewsum in Middelstum biedt WerkPro werk en dagbesteding aan deelnemers met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Het werk is vooral gericht op landschapsonderhoud

BEZINN in Leeuwarden

De Stichting BEZINN (Boer En Zorg In Noord-Nederland) in Leeuwarden richt zich op schoolverlaters of jongeren met een zeer kortdurende werkervaring. Ieder jaar kunnen 35 jongeren een werk-leertraject volgen van maximaal 1 jaar bij een zorgboerderij.

Beide aan BOD in Smallingerland

Beide aan BOD in Smallingerland is een project met re-integratietrajecten, gericht op oudere werkzoekende vrouwen. Zij worden opgeleid tot gezinsondersteuners om alleenstaande ouders te helpen.

Foolcolor Media in Groningen

Bij Foolcolor Media kunnen mensen met een psychiatrische achtergrond werken. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier terecht.

Stichting Varen in Assen

Bij deze stichting krijgen werkloze jongeren de kans om werkervaring op te doen. Jaarlijks zijn er 8 tot 10 leerwerkplekken.

Stichting Jatrie in Stadskanaal

Het doel van het project is de restauratie en inrichting van het vrachtschip Jatrie. Dit wordt een museaal object met een sociaal-culturele functie. De financiële bijdrage van NAM is gebruikt voor de kosten van een leerwerkmeester. Deze begeleidt in totaal 20 leerlingen en langdurig werklozen.

Compas Op De Wereld in Emmer-Compascuum

Dit is een project van het Noord Nederlands Toneel, gericht op minimaal 50 schoolverlaters en werklozen in de leeftijd van 16-25 jaar. Zij werken gezamenlijk aan het maken van decors, het uitwerken van muziek en speelscenes en het schrijven van teksten voor een voorstelling.

Zandstrooiboerderij in Schoonebeek

In de Zandstrooiboerderij in Schoonebeek is in 2014 een olie-tentoonstelling geopend. De benodigde verbouwing hiervoor is door NAM gefinancierd in de vorm van een werkgelegenheidsproject. Daarbij zijn 5 leerlingen van het OCB uit Ruinen opgeleid.

Stichting Hd2 in Den Helder

In Den Helder is door de Stichting HD2 een historische botter met dezelfde naam gerestaureerd. Dit is uitgevoerd door 10 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Theeschenkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk

Het Blauwe Hek in Naaldwijk is een biologische zorgboerderij, waar mensen met een verstandelijke beperking werken. De bakkerij is onlangs uitgebreid met een Theeschenkerij. De financiële bijdrage van NAM is gebruikt voor training en opleiding van de medewerkers.

Meer over NAM en de samenleving

NAM en het onderwijs

NAM vindt het belangrijk om jongeren te informeren over energievraagstukken. Ook willen we jongeren interesseren voor technologie in het algemeen.

Opleidingen en trainingen: Epi kenniscentrum

Het EPI-kenniscentrum is een initiatief van Alfa-Collega Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. EPI staat voor Educatie, Praktijk en Innovatie.

Wellicht ook interessant

Luisteren naar onze omgeving

NAM ontziet het milieu en de sociale omgeving zo veel mogelijk. Schadelijke gevolgen proberen we te voorkomen. We luisteren naar omwonenden.

Werkgelegenheidsprojecten

NAM levert financiële bijdragen aan de werkloosheidsbestrijding in ons land. Met name in het noorden en in het oosten.