Saskia pic having lunch

Van NAM naar het basisonderwijs

“Ik werkte 13 jaar met veel plezier bij NAM, in verschillende rollen. Ik heb mezelf daarin dus kunnen ontwikkelen. Maar ik was ook echt nieuwsgierig naar een andere kant van mezelf. Voor een volgende carrièrestap zocht ik dan ook naar een functie waarin ik mijn creativiteit kwijt kan.”

Het verschil maken

De basisschool is een belangrijke fase in het leven van kinderen, in hun ontwikkeling. Daar kun je echt het verschil maken. Dat vind ik zo mooi om te zien. Zo is bij mij het plan ontstaan om de 2-jarige verkorte PABO te volgen.”

“Je krijgt spijt van dingen die je niet doet” 

“Het is een grote switch, maar ik ben geen moment bang geweest dat ik daar spijt van krijg. Ik ben er van overtuigd dat je alleen spijt krijgt van dingen die je, misschien uit angst, niet doet. Dat is ook iets wat ik wil meegeven aan collega’s.”

 “Ik wilde echt een andere kant van mezelf ontwikkelen” 

“Ik heb heel bewust gekozen voor het basisonderwijs. Ik ben een generalist, die kwaliteit komt prima van pas in het basisonderwijs. Jezelf kennen en weten waar je kracht ligt is dus ook heel erg van belang.”

Van ‘lifetime career’ naar duurzaam inzetbaar

De roep om duurzame energiebronnen klinkt steeds luider, het gebruik van aardgas is niet langer vanzelfsprekend. De samenleving verandert en NAM beweegt mee. 

Tot voor kort bood NAM ‘a life time career’, je kon je hele loopbaan vaak bij NAM werken. Die garantie kan het bedrijf niet langer bieden. Wel biedt de onderneming haar medewerkers de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen. Zodat zij blijvend inzetbaar zijn en ‘competitive’ op de arbeidsmarkt. NAM medewerkers verkennen voorzichtig hun mogelijkheden buiten NAM. De focus is verschoven van ‘lifetime employment’ naar ‘lifetime employable’.”