
Veelgestelde vragen over aardbevingen door gaswinning
Op deze pagina leest u de meestgestelde vragen over aardbevingen door gaswinning. Mogelijk leest u hier de vraag Ʃn het antwoord waar u naar op zoek bent. Is dit niet het geval, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0592 36 21 00) of mailen.
Meer over Aardbevingen
Ontstaan, kracht en gevolgen
Door een lagere druk in de ondergrond als gevolg van gaswinning kunnen spanningsveranderingen optreden. Dit kan weer leiden tot een aardbeving.
Prognoses en risicos
De aardbevingen in Groningen hebben een grote impact op de bewoners. Er zijn sinds 2012 belangrijke stappen gezet om de situatie te verbeteren.
Wellicht ook interessant
Schade en overlast
NAM probeert overlast, bijvoorbeeld door geluid of verkeer, zoveel mogelijk te beperken. Ook de veiligheid van omwonenden vinden we heel belangrijk.
Veiligheid bij aardbevingen Groningen-gasveld
Experts onderzoeken het verband tussen gaswinning en de veiligheid in Groningen. Op basis van dit onderzoek kunnen maatregelen worden genomen.
Bodemdaling door gaswinning
Bodemdaling komt al vele eeuwen voor in Nederland. Dit gebeurt door natuurlijke processen, maar kan ook komen door menselijk handelen. Ook aardgaswinning kan bodemdaling veroorzaken. Of er bodemdaling optreedt, en zo ja hoeveel, is afhankelijk van veel factoren en is per gasveld verschillend.